Drie verdachten aangehouden tijdens twee massale vechtpartijen in Schaarbeek

Illustratie politie
Bollen Illustratie politie
In Schaarbeek hebben afgelopen zondag twee grote vechtpartijen plaatsgevonden. Daarbij werden volgens het parket van Brussel drie verdachten aangehouden. Of er een link bestaat tussen de twee incidenten, wordt momenteel nog onderzocht.

Zondagavond omstreeks 18 uur rukte de politie zone Brussel-Noord uit voor een vechtpartij in de Koninklijke Sinte-Mariastraat. Aan dat gevecht namen ongeveer vijftien mensen deel, en er is iemand aangehouden en ter beschikking gesteld van het Brussels parket. 

Drie uur later kreeg de politie opnieuw een oproep over een vechtpartij, op het Koninginneplein dit keer. Er zouden maar liefst vijftig vechtersbazen aanwezig geweest zijn. Buurtbewoners hoorden losse schoten, maar later bleek het om bommetjes te gaan. Enkele wagens werden daarbij wel beschadigd. Twee mensen werden aangehouden en eveneens ter beschikking gesteld van het parket van Brussel.

“Momenteel onderzoekt het parket de exacte oorzaak van de vechtpartijen”, zegt parketwoordvoerster Stéphanie Lagasse. “We hebben camerabeelden verspreid en we zijn getuigen aan het verhoren. Of er een link is tussen de twee, wordt dus momenteel onderzocht.”

Syrische families

In augustus vond er haast een vechtpartij plaats in de Koninklijke Sinte-Mariastraat. Daarbij kregen twee Syrische families het om een onbekende reden aan de stok met elkaar. Meerdere politiepatrouilles werden uitgestuurd, en die kwamen toen net op tijd tussenbeide. Daarbij werden negen mensen toen aangehouden. 

Meer aanwezigheid

“Sinds het incident in augustus was het weer kalmer. Na de twee vechtpartijen die afgelopen zondag plaatsvonden, heeft de politie besloten om opnieuw meer te patrouilleren in de wijk. De samenwerking met het parket is ook opnieuw toegenomen in dit dossier”, weet Audrey Dereymaker, woordvoerster van politiezone Brussel-Noord.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Voet

  Dus de brusselse politie is niet in staat om 1 straat een uurtje hermetisch af te sluiten, iedereen die in die straat aan het vechten was op te pakken, en ze allemaal met hun deel van de rekening voor de interventie op te zadelen? Of hebben ze bij de politie en bij justitie echt geen plan om zoiets aan te pakken?

 • Freddy Van de Velde

  Stuur al die vechtersbazen terug naar land van herkomst .

 • Kurt Staessens

  Meer politie op straat die wij betalen. Meer politie in probleem zones waar wij niet kunnen op rekenen wegens té druk. Het wordt eens tijd dat er aan echte integratie gewerkt wordt.

 • jeroen Deschrijver

  Tis bijna niet te geloven. Schaarbeek, vechtpartuj met 50 personen en er zijn er 3 (drie) aangehouden. En misschien ondertussen vrij gelaten. Zoniet dan toch wel straks.