Dode man gevonden aan winkelcentrum Docks: onderzoek geopend voor doodslag

Archiefbeeld
photo_news Archiefbeeld
Op de Vilvoordselaan in Brussel, niet ver van het winkelcentrum Docks Bruxsel, is gisteravond een man dood aangetroffen op straat. Het Brusselse parket heeft een gerechtelijk onderzoek geopend voor doodslag. Een aantal omstandigheden wijzen op de tussenkomst van een derde.

De politie van de zone Brussel Hoofdstad-Elsene werd gisteren om 17.15 uur ter plaatse geroepen en vond daar het levenloze lichaam. De man werd gevonden op de Vilvoordselaan onder de Albertbrug. 

Het Brusselse parket werd meteen verwittigd en liet een perimeter instellen. Het parket stuurde ook een wetsarts en het gerechtelijk labo ter plaatse. Na de eerste vaststellingen besloot het parket een gerechtelijk onderzoek te openen voor doodslag en stapte het gisteravond nog ter plaatse af met de onderzoeksrechter.

“De juiste doodsoorzaak is nog niet gekend maar er is een autopsie bevolen die daarover meer duidelijkheid moet brengen”, zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. “Ook over de juiste identiteit van het slachtoffer bestaat nog geen zekerheid. Er zijn een aantal pistes maar we hopen ook op de autopsie om uitsluitsel te brengen.”

Lichaam verplaatst

Intussen zijn er volgens het parket wel sporen die wijzen op de tussenkomst van een derde bij het overlijden. Zo wijst onder meer de lijkstijfheid erop dat de man niet om het leven is gekomen op de plaats waar hij gevonden werd maar dat zijn lichaam verplaatst werd. “Er zijn ook sterke vermoedens dat het overlijden plaatsvond een hele tijd voor het lichaam aangetroffen werd”, aldus nog de parketwoordvoerder. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.