Diwali festival verwacht zondag 15.000 mensen aan het Atomium

Archiefbeeld: Atomium
Dieter Nijs Archiefbeeld: Atomium
Diwali, een van de belangrijkste festivals van India, waar het ook bekend staat als het “Festival of Lights”, strijkt op zondag 13 oktober neer aan het Atomium. Er worden 15.000 bezoekers verwacht die samen komen vieren, mediteren en curry eten.

Het Diwali festival in Brussel is het grootste van Europa en wordt voor de vierde keer georganiseerd. Er worden niet enkel Indiërs, maar ook veel Belgen en toeristen verwacht op deze belangrijke spirituele viering binnen het hindoeïsme.

Een hele dag lang, van 13 tot 22 uur, biedt het gratis festival een geweldige mix van Indiase en internationale diversiteit. Op het programma staan concerten, meditatiesessies, dansinitiaties op het ritme van Bollywood, henna workshops en voor de lekkerbekken is er natuurlijk echte Indiase curry. Voor de Indiase gemeenschap in België is het belangrijk om dit alles ook te delen met mensen uit andere culturen.

Uit de vorige editie bleek dat 42 procent van de bezoekers Indiërs waren, 35 procent was Belg en de overige 23 procent waren toeristen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.