Dit zijn de nieuwe ateliers voor bakkerij, slagerij en destillatie in COOVI

Nieuwe ateliers COOVI
SZM Nieuwe ateliers COOVI
Vandaag toonden de leerlingen van COOVI trots hun ateliers aan bezoekers. De paviljoenen 14, 15 en 16 voor de afdeling slagerij, bakkerij en destillatie zijn onlangs vernieuwd. Spiksplinternieuw materiaal inbegrepen.

“COOVI is een onderwijscampus met een rijke geschiedenis, waar men echte vakmanschap leert”, aldus VGC-voorzitter bevoegd voor onderwijs Guy Vanhengel (Openvld). Bij COOVI studeren niet enkel leerlingen van het secundair, maar er zijn ook opleidingen voor volwassenen. Maar om van COOVI kwaliteitsvol onderwijs te maken, moet er ook geïnvesteerd worden in de infrastructuur.

De Vlaamse Gemeenschapscommissie investeerde maar liefst 37 miljoen euro in de nieuwe ateliers.” Door de school te steunen, stijgen het aantal leerlingen en kunnen we samen naar de top geraken,” aldus Vanhengel.

De komende jaren belooft de VGC nog andere renovatiewerken te steunen. Zo willen ze paviljoen 3 onder handen nemen, een nieuwe speelplaats bouwen, het rioleringssysteem vernieuwen, een nieuw sportcomplex bouwen en een befaamde lift herstellen. Daarmee zou de totale investering zeker oplopen tot 57 miljoen euro.

Nieuwe ateliers COOVI
SZM Nieuwe ateliers COOVI
Nieuwe ateliers COOVI
SZM Nieuwe ateliers COOVI
Proeven inbegrepen
Lillo Proeven inbegrepen
Nieuwe ateliers COOVI
SZM Nieuwe ateliers COOVIReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.