Exclusief voor abonnees

Dit koppel woont in huis van 15 vierkante meter: “We hebben alle comfort… En we zijn klaar voor onze baby”

Maxime en Sabine in hun Tiny House.
Baert Marc Maxime en Sabine in hun Tiny House.
De stijgende woningprijzen in Brussel zijn een enorm obstakel voor veel jonge koppels en gezinnen. Maxime en Sabine (beide 31) pakten het daarom anders aan: zijn bouwden een ‘Tiny House’, een piepkleine woning op wielen. “We hebben het idee opgepikt tijdens een rondreis in Nieuw-Zeeland.”

De Tiny House, meteen de verzamelnaam voor zulke kleine woningen, van Maxime en Sabine meet 720 op 210 centimeter. Geen enorme oppervlakte, en dat is zacht uitgedrukt. “Maar we hebben alle comfort van een moderne woning: badkamer met douche, koken op een gasvuur en een grote koelkast”, zegt Sabine. “We wonen hier nu een tiental dagen en het valt heel goed mee. Tv kijken doen we met een projector en een oprolbaar scherm. Het is heel gezellig want je zit meteen in een soort cocon, en het wordt hier ook heel snel warm.”

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marcel Vanalderweireldt

    proficiat met jullie nieuwe toekomstig werkloze parasiet van ons sociaal systeem... eerst kinderbijslag, crèchevergoedingen, dan studiebeurzen, en andere extra legale voordelen die aan kinderen worden toegekend. Terwijl iemand die zijn leven lang heeft gewerkt moet vechten om te overleven met zijn karig pensioentje. Leg liever luxe taks op kinderen ipv ze met ons belastingsgeld te pamperen.

  • Guido De hornois

    Geweldig dat deze mensen de stap hebben gezet er moet altijd iemand pionieren om de politiek wakker te schudden, het zou nochtans een betaalbare oplossing zijn voor veel mensen. Eigenlijk zouden er terreinen moeten beschikbaar zijn waarop deze constructies worden toegelaten. Waarom wordt bv. stacaravans enz. ook niet toegelaten als vaste verblijfplaats of heeft men liever dat mensen gewoon dakloos op straat moeten slapen. Voordeel neemt weinig plaats en zuinig in gebruik.

  • Jean De Grande

    Tien dagen en de baby moet nog komen. Spreek die mensen nog eens als de baby 6 maanden oud is. Ik ben benieuwd.

Video