Dirk De Clippeleir verlaat AB en trekt naar Bruzz

Dirk De Clippeleir
Marc Baert Dirk De Clippeleir
AB-baas Dirk De Clippeleir trekt de deur van de concerttempel achter zich dicht en verhuist naar Bruzz, het Vlaams-Brusselse mediahuis. Hij vervangt Jo Mariens, die er de laatste vier jaar aan het hoofd stond. Wie de nieuwe baas van de Ancienne Belgique wordt, is nog niet geweten.

De Clippeleir leidde de AB al negen jaar, maar kiest nu voor een andere omgeving. Maandagavond duidde de raad van Bestuur van de vzw Vlaams-Brusselse Media (VBM), die boven Bruzz staat, De Clippeleir aan als de nieuwe directeur. “Ik ben verheugd dat ik mijn ambitie om van Brussel een nog betere plek om te leven te maken, mag verder zetten bij BRUZZ”, zegt De Clippeleir na zijn aanstelling. “De BRUZZ-ploeg heeft de voorbije jaren schitterend werk geleverd om een dynamisch en sterk mediamerk neer te zetten.”

De Clippeleir volgt op 1 januari volgend jaar Jo Mariens op aan het hoofd van Bruzz. Wie de nieuwe baas van de AB wordt, is nog niet duidelijk. Het nieuws komt eerder als een verrassing, net nu de AB zijn 40ste verjaardag viert. “AB is geen job, maar een passie en ik heb hier een ontzettend mooie tijd gehad”, zegt De Clippeleir.  “Ik ben ontzettend fier op wat het managementteam samen met de hele ploeg heeft kunnen verwezenlijken.  Ik blijf directeur tot eind dit jaar.  De Voorzitter zal samen met de Raad van Bestuur het initiatief nemen om een selectieprocedure voor een nieuwe algemeen directeur op te starten.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.