Dieven stelen uniformen en kepie bij politie in Brussel

Het getroffen commissariaat.
Marc Baert Het getroffen commissariaat.
Dieven hebben afgelopen nacht ingebroken in het wijkcommissariaat op de Hopstraat in het centrum van Brussel. Ze gingen ervandoor met een kepie, hemden, broeken en enkele naamplaatjes.

Dat bevestigen zowel de politie van de zone Brussel Hoofdstad-Elsene als het Brussels parket. De inbraak werd rond 4 uur vanmorgen vastgesteld door een agent die het commissariaat kwam openen. Het wijkcommissariaat, dat vlakbij de Dansaertstraat ligt, is ‘s nachts immers niet geopend.

De politie stelde een inventaris op om te zien wat er gestolen was. Het gaat om een kepie, enkele hemden en broeken van politie-uniformen en wat naamplaatjes. “Er werden zeker geen wapens of kogelwerende vesten gestolen”, verduidelijkt Ilse Van de Keere van de politie.

Het labo van de Federale Politie kwam ter plaatse en het parket is met een onderzoek begonnen. Dat moet bepalen wat er precies gebeurd is en hoe de dieven het kantoor konden binnendringen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.