Dierenrechtenactivisten houden zes uur lange wake voor geslachte dieren tijdens feestdagen

actie aan de slachthuizen in Anderlecht
Baert Marc actie aan de slachthuizen in Anderlecht
Zo’n veertig activisten van dierenrechtenorganisatie S.E.A. hebben zich maandagnamiddag verzameld aan de Abattoir in Anderlecht. Daar hielden ze van 16 uur tot 22 uur een wake voor de overleden dieren die deel zullen uitmaken van het feestmaal op kerstavond. Tijdens die wake haalden ze spandoeken naar boven waar koeien, varkens en schapen op afgebeeld stonden. “We willen dat de mensen even nadenken voor ze dieren eten.”

De betogers installeerden zich voor de poort van het slachthuis Abattoir in Anderlecht. Voor hen de ideale plek om even stil te staan bij de dieren die geslacht zullen worden tijdens de feestdagen. “De dieren worden hun hele leven opgesloten in erbarmelijke omstandigheden en komen dan op zo’n trieste wijze om het leven”, zegt een S.E.A.-lid. “De dieren zijn nog in leven vlak voor ze in de slachtmachines terecht komen, en dat kan niet. En dat is niet enkel tijdens de feestdagen, maar doorheen het hele jaar. Maar tijdens de feestdagen eten de mensen nog meer vlees, dus sterven er ook meer dieren. Om die reden zijn we hier vandaag, vlak voor Kerstmis, om al deze dieren te herdenken en om te tonen dat we hen niet zullen vergeten.”

“Ons doel is niet dat alle mensen plots vegetarisch worden”, klinkt het bij een van de manifestanten. “We hopen vooral dat mensen eerst nadenken voor ze een dier opeten en dat de dieren dan toch op z’n minst in slaap worden gedaan voor ze geslacht worden.”

Baert Marc
Baert Marc1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • PIETER ROGIERS

    "Dieren worden gehouden in erbarmelijke omstandigheden". Deze stadsmensen zijn nog nooit op een boerderij geweest? Blijkbaar mogen bepaalde organisaties met leugens en slogans in Belgie straffeloos een sector publiekelijk vernederen? Prettige kerst.