Dienstencheques drie maanden langer geldig

Dienstencheques langer geldig.
Photo News Dienstencheques langer geldig.
Het Brussels Gewest heeft beslist om de geldigheidsduur van dienstencheques met drie maanden te verlengen. Dat heeft Brussels minister van Werk, Bernard Clerfayt (DéFI), maandag bekendgemaakt. Eerder besliste ook Vlaanderen al om de geldigheidsduur van dienstencheques met drie maanden te verlengen.

Volgens minister Clerfayt heeft ook de dienstenchequesector sterk te lijden onder de impact van de coronacrisis. Klanten zeggen massaal af, werknemers zijn ziek en dienstenchequebedrijven moeten hun activiteiten stopzetten of afbouwen. Daarnaast dreigen ook veel dienstencheques te vervallen.

Daarom heeft de Brusselse regering nu beslist de vervaldatum van de dienstencheques met drie maanden op te schuiven. De cheques zijn nu negen maanden geldig in plaats van zes maanden.

Clerfayt: “We verlengen de geldigheidsdatum van alle dienstencheques met drie maanden. Zo vermijden we dat gebruikers te maken krijgen met cheques die vervallen zijn of meteen vervallen na het hervatten van de economische activiteiten”.

In het Brussels Gewest zijn er bijna 110.000 gebruikers van dienstencheques. In 2019 werden 16,6 miljoen cheques gekocht en bijna 16,5 miljoen cheques gebruikt.