Debaets (CD&V) opent laatste kinderopvang en maakt bilan

Gerenoveerde kinderdagverblijf Elmer-Nord in Schaarbeek
Marc Baert Gerenoveerde kinderdagverblijf Elmer-Nord in Schaarbeek
Staatssecretaris en VGC-collegelid voor Gezin Bianca Debaets (CD&V) opent in Schaarbeek het vernieuwde kinderdagverblijf Elmer-Noord in de Vooruitgangsstraat. Dit is de 20ste en ook laatste opening van haar legislatuur. 

Elmer-Noord focust zich op kinderen uit kansarme gezinnen en krijgt daar extra financiële ondersteuning voor. Meer dan de helft van de plaatsen krijgen een hogere subsidiëring van de overheid zodat ze voorrang en ondersteuning kunnen geven aan kansarme gezinnen. Het vernieuwde Elmer-Noord in de Vooruitgangsstraat heeft een capaciteit van 68 kindplaatsen waarbij voor alle plaatsen aan inkomenstarief wordt gewerkt. In dat systeem betalen de ouders een bijdrage die afhankelijk is van hun inkomen. Voor de renovatie beschikte Elmer Noord over 29 plaatsen.

In hetzelfde gebouw is ook het tweede Brusselse Huis van het Kind in opstart. Het Huis van het Kind ‘Ket in Brussel’ brengt allerlei diensten rond zwangerschap en opvoeden bij elkaar zodat ouders met vragen eenvoudiger en efficiënter verder geholpen kunnen worden. Het is een open huis voor ouders uit Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node. Maar ook ouders uit andere gemeentes zijn welkom.

Voor het bouwproject investeerde de VGC en de Vlaamse Gemeenschap samen 2,15 miljoen euro.

Bilan legislatuur

Bianca Debaets klopt zichzelf op de borst. “We hebben de grootste uitbreiding ooit gerealiseerd in de Nederlandstalige kinderopvang. We openden of renoveerden 20 kinderdagverblijven en 10 andere bouwdossiers zijn lopende. Ik ben blij dat we kunnen afsluiten met een crèche die op alle vlakken exemplarisch is. In kinderdagverblijf Elmer-Noord zullen generaties nieuwe Brusselaartjes hun eerste stappen in de wereld kunnen zetten. Met onze investeringen in kinderopvang maken we het verschil voor duizenden (eenouder)gezinnen. Voor meer van dat kunnen de Brusselaars op mij blijven rekenen”, vertelt Brussels staatssecretaris en VGC-collegelid Bianca Debaets.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.