Dealers krijgen tot 45 maanden cel

Brussels justitiepaleis
Baert Marc Brussels justitiepaleis
Twee Brusselse twintigers zijn veroordeeld tot celstraffen van 40 en 45 maanden. De ene kreeg zijn straf voor het dealen aan klanten, de tweede beklaagde werd betrapt toen hij aan de andere beklaagde cannabis verkocht.

De politie begon dit voorjaar een onderzoek naar N.C. Op basis van politionele informatie zou de man immers cocaïne en cannabis dealen in en rond Elsene. Die informatie bleek te kloppen want bij een huiszoeking werden aanzienlijke hoeveelheden van de drugs aangetroffen. “Dat was allemaal van de vorige eigenaar. Door financiële problemen heb ik dat maar proberen verkopen”, klonk zijn warrige uitleg. De speurders hadden bovendien geluk want ze waren per toeval getuige van een transactie tussen C. en zijn dealer. Ook die laatste mocht het dus komen uitleggen voor de strafrechter. De man ontkende alles maar werd toch veroordeeld. Hij kreeg 40 maanden cel. Zijn ‘klant’ en mededealer - vanwege diens imposante strafregister - 45 maanden. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.