De Lijn heropent haar loketten in het Noordstation na commotie rond aanwezigheid migranten

Archiefbeeld van transmigranten in het Noordstation. Nadat De Lijn in april weigerde om de bushaltes in het Noordstation te gebruiken wegens overlast en onveiligheid verhuisde de winkel naar Brussel-Zuid, en dan naar het Consciencegebouw op de Albert II-laan. De Lijnwinkel is nu opnieuw geopend op zijn oorspronkelijke locatie.
Marc Baert Archiefbeeld van transmigranten in het Noordstation. Nadat De Lijn in april weigerde om de bushaltes in het Noordstation te gebruiken wegens overlast en onveiligheid verhuisde de winkel naar Brussel-Zuid, en dan naar het Consciencegebouw op de Albert II-laan. De Lijnwinkel is nu opnieuw geopend op zijn oorspronkelijke locatie.
De Lijn heropent haar loketten die zich onderin het CCN-gebouw van het Brusselse Noordstation bevinden. Dat maakt de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij vandaag bekend. De loketten waren een hele tijd gesloten, nadat er heel wat discussie was ontstaan over de veiligheid en de netheid door de aanwezigheid van migranten.

De loketten van De Lijn liggen vlakbij het busstation, onderaan in het Noordstation, maar sloten eind april de deuren. Toen ontstond er heisa nadat er geruchten de ronde deden dat er malaria, schurft en tuberculose was uitgebroken in het station. Hierop besloten de buschauffeurs van De Lijn niet meer aan het Noordstation te stoppen. In juli werd een akkoord gevonden over nieuwe bushaltes aan het station, maar voorlopig was De Lijnwinkel nog altijd dicht. Nu komt daar toch verandering in omdat politie en gemeente toelating gaven om de loketten te heropenen. 

Houten wand

De Lijnwinkel keert zo na heel wat tumult rond de aanwezigheid van migranten in het Noordstation terug naar zijn oorspronkelijke locatie. De winkel zal elke weekdag van 7.30 uur tot 18 uur open gaan, maar wel met een beperkte toegang. De centrale hal op de ondergrondse verdieping van het CCN-gebouw blijft afgesloten via een houten wand, zodat er niemand kan overnachten. De reizigers krijgen enkel toegang tot de loketten via de wachtrij aan perron 2, aan de halte van bus 214.

Veiligheidsagenten

“De mensen kunnen aan de loketten terecht voor informatie, om vervoersbewijzen te kopen of om een abonnement te verlengen. Met het schooljaar dat voor de deur staat, is het goed nieuws dat we er opnieuw kunnen openen”, zegt woordvoerder van De Lijn Tom Van de Vreken. “Er zullen nu ook enkele veiligheidsagenten zijn die een oogje in het zeil houden. Dat heeft er mee voor gezorgd dat we van de gemeente en de politie de toelating hebben gekregen om te heropenen”, verklaart hij.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.