De afgang van Docks: winkelcentrum gaat 'reorganiseren’

Docks
Baert Marc Docks
Sinds de opening van Docks in 2016 heeft het winkelcentrum moeilijk klanten kunnen veroveren. Docks had gemikt op 8 miljoen bezoekers per jaar, maar dat liep uit op een sisser. Minstens tien winkels dreigen de deuren sluiten door de te hoge huur en te weinig klanten.

Docks is ondertussen meer dan twee jaar open, maar de matige belangstelling stelt het 100-tal winkels teleur. Dat melden verschillende media als BRUZZ en RTBF deze week. Na drie jaar kunnen de winkels besluiten om hun huurcontract op te zeggen zonder een vergoeding te betalen. Dat dreigt te gebeuren met Docks, maar waar zit het probleem?

Docks
Baert Marc Docks

Spookwinkelcentrum

Reden één: er is gewoonweg geen vraag. Meer en meer mensen shoppen online. Daar is niet enkel Docks het slachtoffer van, maar ook andere winkels en winkelcentra. Maar de ligging van Docks is daar bovenop niet opportuun. Als je van Vlaanderen of de rand komt dan vermijd je de files niet en vanuit het centrum zijn Brusselaars niet geneigd om naar zeg maar een Mango of H&M te gaan die dichterbij huis ook te vinden zijn-Louiza, Naamsepoort en de Nieuwstraat zijn pal in het centrum. 

Nochtans heeft de stad Brussel wel nog plannen op tafel om een nieuw winkelcentrum, Neo, te bouwen aan de Heizel. Dat zou klaar zijn eind 2023.

Reorganisatie?

Docks was eerst bedoeld voor de rijkere bewoners van de Brusselse randgemeenten. Maar die vonden hun weg niet naar het winkelcentrum. Daarom ziet Docks het vertrek van een tiental winkels als het perfecte moment om het winkelcentrum te reorganiseren, al zeggen ze wel dat dat normaal is. In de komende weken worden enkele nieuwkomers aangekondigd.  

Docks
Baert Marc DocksReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.