Dame doodgereden op parking Westland Shopping

Chauffeur vuilniswagen had vrouw met rollator niet zien oversteken

Op de parking van het winkelcentrum Westland Shopping in Anderlecht is vrijdagmiddag een dodelijk verkeersongeval gebeurd.
Mozkito Op de parking van het winkelcentrum Westland Shopping in Anderlecht is vrijdagmiddag een dodelijk verkeersongeval gebeurd.
Een oudere vrouw is vrijdagmiddag om het leven gekomen bij een tragisch ongeval op de parking van het Westland Shoppingcenter in Anderlecht. Ze werd met haar rollator aangereden door een vuilniswagen “We zagen onmiddellijk dat hulp niet meer kon baten”, zeggen aangeslagen truckers die aan de laad- en loskade stonden.

Het slachtoffer was vrijdagvoormiddag naar het shoppingcenter aan de Sylvain Dupuislaan getrokken om boodschappen te doen. Ze had er onder meer een brik melk gekocht, wat ze in een kartonnen doosje verzamelde en in het rek van haar rollator had gezet. Nietsvermoedend had ze het gebouw verlaten en stapte op het zebrapad om de parking over te steken richting de bushaltes. Een trucker van Suez, die met een vuilniswagen afval kwam ophalen, stond stil in de buurt van de laad- en loskade en manoeuvreerde vooruit. “Om 11.50 uur kreeg de politie een oproep binnen over een verkeersongeval”, zegt woordvoerster van het parket Ine Van Wymersch. “De vrachtwagen maakte een manoeuvre op de parking, maar de precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk”, vervolgt Van Wymersch.

Alle hulp te laat

De vrouw liep net voor de truck en maakte geen schijn van kans. Ze kwam onder de wielen van de vrachtwagen terecht, terwijl die nog enkele meters naar voren reed. “Verschrikkelijk”, zucht Benny De Troyer van MC Transport & Logistics. “Ik stond aan de loskade toen ik plots geschreeuw hoorde. Ik liep naar voren en zag hoe een dakloze met een hond de chauffeur van de vuilniswagen aan het slaan was. Die trucker bleef in het Frans roepen dat hij haar echt niet gezien had. Hij was helemaal in paniek. Een omstander heeft de twee mannen uiteindelijk uit elkaar gehaald. Toen ik naar het slachtoffer ging kijken, zag ik onmiddellijk dat alle hulp voor haar te laat kwam.”

De chauffeur van de vuilniswagen verkeerde in shock en werd opgevangen in een ziekenwagen van de Brusselse brandweer. Hij werd nadien door de politie meegenomen voor verhoor. “De man legde ter plaatse meteen een alcoholtest af. Die was negatief, hij had dus niet te veel gedronken”, aldus Van Wymersch.

Parking afgezet

Een gedeelte van de parking werd onmiddellijk afgezet, maar voor klanten was er amper hinder. Het shoppingcentrum bleef ook gewoon open. Het labo van de federale politie en een verkeersdeskundige kwamen ter plaatse voor verder onderzoek. Daarbij werd onder meer een drone ingezet. Ook de federale wegpolitie kwam ter plaatse om de tachograaf van de truck (dat reistijden registreert red.) uit te lezen.

Pas in de late namiddag kon de parking opnieuw volledig vrijgegeven worden. De vuilniswagen moest eerst getakeld worden, om het lichaam van het slachtoffer te kunnen bevrijden.

De vrouw kwam met haar rollator onder de vrachtwagen terecht.
Mozkito De vrouw kwam met haar rollator onder de vrachtwagen terecht.
Het ongeval op de parking van het Westland Shoppingcenter.
Mozkito Het ongeval op de parking van het Westland Shoppingcenter.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.