Daklozen slaan man bijna dood

Een getuige verwittigde dinsdagnacht de lokale Brusselse politie omdat hij geluid hoorde vanuit de kelder van een gebouw. Hij durfde zelf niet naar binnen te gaan, maar vreesde dat er een ruzie uit de hand liep. Toen de politie ter plaatse kwam, troffen ze een man bewusteloos in een plas bloed aan. Hij was vastgebonden met een koord rond zijn nek. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht en vecht daar nog steeds voor zijn leven.

Drie dakloze mannen hebben in Brussel een man zwaar afgeranseld om zijn portefeuille te kunnen stelen. Het slachtoffer, een man van 49, is dinsdagnacht in kritieke toestand aangetroffen in een kraakpand in de Gretrystraat.

Vastgebonden

De daders waren op het moment dat de politie aankwam al verdwenen. Onderzoek wees echter een dag later al in de richting van drie daklozen. Zij werden woensdag teruggevonden en opgepakt. Een van hen, de 24-jarige B.M. zou ruzie gekregen hebben met het slachtoffer. Hij zou hem samen met twee kompanen, G. J.-M. (45) en W.L. (34), vastgebonden hebben in de kelder en afgeranseld hebben. B.M. zou ook de portefeuille van het slachtoffer genomen hebben om vervolgens met diens bankkaart geld af te halen. Het parket kon niet zeggen of het slachtoffer ook in het kraakpand woonde.

Het parket vraagt de aanhouding van de drie verdachten voor moordpoging, wederrechtelijke vrijheidsberoving, bedreigingen, opzettelijke slagen en verwondingen, diefstal met geweld en afpersing. (SRB)

In dit pand werd de man aangevallen.
Baert Marc In dit pand werd de man aangevallen.