Dakloze veroordeeld voor overdosis vriendin

Een 34-jarige dakloze is veroordeeld tot vier jaar cel voor onvrijwillige doodslag. De rechtbank acht hem verantwoordelijk voor de dood van zijn vriendin, die aan een overdosis overleed. Hij gaat in beroep.
Baert Marc

In juli 2016 werd bij het Anneessensplein het levenloze lichaam van een 23-jarige vrouw gevonden. Ze was overleden aan een overdosis drugs. Haar vriend, die samen met haar drugs nam en ook dakloos is, vroeg een andere dakloze de hulpdiensten te bellen en vluchtte daarna weg. 

Elf maanden later werd haar vriend opgepakt. Hij moest zich verantwoorden voor het niet bijstaan van mensen in nood en het toedienen van drugs. Nu is hij veroordeeld tot vier jaar cel voor onvrijwillige doodslag, maar tegen die beslissing gaat hij nu in beroep."Mijn cliënt heeft toegegeven dat hij ter plekke moest blijven om haar te helpen. Hij heeft erg veel spijt", aldus zijn advocaat.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.