Exclusief voor abonnees

Dakloze Aurore (20) kiest bewust voor mannelijk uiterlijk: “Anders word ik lastiggevallen”

Wie niet goed kijkt, denkt dat Aurore een jongen is, met haar korte kapsel. Dat is een bewuste zet: "Anders zou ik de hele tijd lastiggevallen worden."
Baert Marc Wie niet goed kijkt, denkt dat Aurore een jongen is, met haar korte kapsel. Dat is een bewuste zet: "Anders zou ik de hele tijd lastiggevallen worden."
"Het leven op straat is moeilijk, en al zeker voor vrouwen." Aurore uit Bergen is amper 20, maar woont al vijf weken in een portiek voor het Centraal Station in Brussel. Ze slaapt bewust niet in een opvangcentrum. "De matrassen stinken er naar urine en er staat schimmel op de muren."

Je hebt 7% van dit artikel gelezen
42 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dean Laerte

  Beter een hoofddoek aandoen en doen alsof ze de taal niet spreekt. Zal snel steun en woonst hebben

 • L V

  Er is werk genoeg .... je moet alleen maar willen ..... Initiatief nemen, handen uit de mouwen. Bij mij is het ook niet op een zilveren schotelke aangeboden geweest ... triestige mentaliteit tegenwoordig .....

 • Nicole Borremans

  Als't zo is en ik twijfel er niet aan dat je eerst een domicilie moet hebben voor je aan werk raakt had ze misschien toch beter eerst haar gezond verstand laten werken en een tijdje de kans om in een pleeggezin opgenomen te worden gegrepen dan kon ze ondertussen werk zoeken met het oog op een zelfstandig leven.Een meisje als dit kiest er blijkbaar zelf voor om op straat te leven..

 • PATRICK VAN STEEN

  Ipv zich voor te doen als man meet ze zich beter het uiterlijk van een asielzoekster met hoofddoek aan. Gegarandeerd opvang, sociale woning + riante uitkering. Als dakloze autochtoon wordt ze slechts genegeerd en beschimpt.

 • james vroman

  nee Ronny Cuypers is allemaal niet zo eenvoudig ...anders waren er geen daklozen of denk je dat ze dit uit liefhebberij doen ...