Dakbrand Paleis 5 op de Heizel geblust: geen gewonden

De brand ontstond vermoedelijk tijdens werken aan het dak.
VTM NIEUWS De brand ontstond vermoedelijk tijdens werken aan het dak.
Paleis 5 op de Heizel in Brussel is vanmiddag getroffen door een dakbrand. Het vuur ging gepaard met een dikke zwarte rookpluim, maar is inmiddels geblust. 

Het vuur veroorzaakte wel een dikke zwarte rookpluim, die van ver in de omgeving te zien was. De brand ontstond vermoedelijk tijdens werken aan het dak, laat de brandweer weten. “De arbeiders probeerden voor de aankomst van de brandweer de brand zelf te blussen en evacueerden zich vervolgens zelf”, zegt Walter Derieuw van de brandweer. Ook was er niemand aanwezig en moest er bijgevolg niemand geëvacueerd worden. Op dit moment is de brandweer bezig met opruimingswerken. 

Het vuur beschadigde zo’n tiental vierkante meter. Een technische ploeg zal nu schatten hoe groot de schade precies is. Volgende week maandag vindt er opnieuw een salon plaats in het gebouw. “We hebben dus nog tijd genoeg om alles te herstellen”, klinkt het.

Brand Paleis 5 Heizel.
Rv Brand Paleis 5 Heizel.
VTM NIEUWS
Een dikke zwarte rookpluim was van ver in de omgeving te zien.
RV Een dikke zwarte rookpluim was van ver in de omgeving te zien.7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • isabelle sinoy

  Ik hoop dat agribex door zal gaan!

 • Jozef Van Schuerbeeck

  De verzekering zal wel betalen, zeker. Hoe dikwijls leest men niet dat er een brand ontstaat tijdens brandwerken. Treft men hier wel voldoende veiligheidsmaatregelen ?

 • Liliane Depauw

  Hoe is het mogelijk, dat zijn toch geen normale dingen meer, als men aan de daken werken moet er vooral voor brandgevaar opgelet worden, zijn dit nog stielmannen of doe het zelvers die er niets van bakken door incompetentie en dit is niet de eerste keer dat er aan grote gebouwen brand uitbreekt vroeg heb ik dit nooit meegemaakt, hopelijk worden ze verantwoordelijk gesteld.

 • Reinhard Laureys

  Was daar in oktober en toen waren er dakwerken bezig (P5) nu nog altijd trouwens (Die dingen zijn eigenlijk al monumenten waardig p5 ist gebouwt voor de wereldtentoonstelling in 1935)

 • Walter Mertens

  Oeps fijn stof.