Cultureghem bestrijdt hittegolf met waterspelen in slachthuis van Anderlecht

waterspelletjes in slachthuizen
Baert Marc waterspelletjes in slachthuizen
Vzw Cultureghem organiseert wekelijks activiteiten om het grote overdekte slachthuis van Anderlecht een sociale invulling te geven. Woensdag werd de overdekte markt omgebouwd tot een waterpretpark samen met Pool is Cool, het Rioolmuseum en JES stadslabo.

Cultureghem vzw wil een antwoord bieden aan de behoefte van bewoners in Anderlecht, maar eigenlijk ook alle Brusselaars naar kwaliteitsvolle publieke ruimte. Zo worden er onder de overdekte markt van Anderlecht, wekelijks activiteiten gepland, die gaan van een klaslokaal, een speelplaats, een voetbalveld, een tentoonstelling, een stadsliving tot een wekelijks pop-up culinair atelier op de markt met zelfgebouwde mobiele keukens. Daarnaast organiseert Cultureghem ook een alternatief marktkraam om onverkochte groenten en fruit van de zondagsmarkt uit te delen .

Voor de derde hittegolf deze zomer vond er een heel natte activiteit plaats in samenwerking met Pool is Cool, het Rioolmuseum en JES stadslabo. KETMET AQUA zorgde woensdag voor heel wat waterplezier met de waterstralen van Pool is Cool. Daarnaast kregen groot en klein meer uitleg van het Rioolmuseum over het ondergrondse rioolnetwerk en via welk wegen het water tot naar de kranen komt. KOOKMET, de wekelijks pop-up culinair atelier, zorgde voor een lekkere lunch met marktoverschotten en JES stadslabo voor de muziek.

waterspelletjes in slachthuizen
Baert Marc waterspelletjes in slachthuizenReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.