Crowdfundingsactie om ouders vermiste rugzaktoerist naar Australië te krijgen

Theo Hayez uit Oudergem vermist in Australië
RV Theo Hayez uit Oudergem vermist in Australië
Een crowdfundingsactie om de zoektocht naar de vermiste Théo Hayez uit Oudergem te ondersteunen, heeft al 12.250 euro verzameld. De actie moet de ouders van Théo toelaten om naar Australië af te reizen om de zoektocht naar hun zoon te volgen.

De 18-jarige Théo Hayez uit Oudergem is sinds 31 mei vermist in Byron Bay in Australië. De jongeman was er bezig aan een rondreis. Hij werd voor het laatst gezien toen hij een plaatselijk café verliet. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

De ouders van Théo volgen de zoektocht vanuit België. Om die te ondersteunen is er nu ook een crowdfundingsactie opgezet. Dat moet de ouders toelaten om naar Australië af te reizen om de zoektocht van naderbij te volgen. Die haalde binnen de 15 uur al ruim 12.000 euro op.

Verschillende zoektochten naar de jongeman, leverden nog niets op. De politie focust zich nu op twee plaatsen: het oosten van het centrum van Byron Bay en in de bossen in het noordoosten van de stad.

De Belgische ambassade in Canberra staat in nauw contact met de lokale politie van de populaire badplaats aan de oostkust van Australië in de staat New South Wales.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • MICHELINE VANDERVAEREN

    Wie met zulks drama geconfronteerd wordt kan via buitenlandse zaken een speciale reispas krijgen om onmiddellijk te vertrekken en krijgt van de Belgische diplomatieke post ter plekke begeleiding ... Dus waarom crowdfunding ??

  • Carolus Vif

    en wat gaan de ouders daar doen ? in de weg lopen ? zelf zoeken in een land dat ze niet kennen ?