Crowdfundingcampagne voor nanobrouwerij L'Ermitage

Nacim Menu, François Simon en Henri Bensaria stellen hun bier Lanterne voor.
Baert Marc Nacim Menu, François Simon en Henri Bensaria stellen hun bier Lanterne voor.
Onze hoofdstad is binnenkort weer een brouwerij rijker. Nacim Menu, François Simon en Henri Bensaria hebben zopas een crowdfundingcampagne opgestart om hun nanobrouwerij L'Ermitage vlakbij het Zuidstation uit de grond te stampen.

Daarmee willen de drie huisgenoten 20.000 euro verzamelen om de degustatieruimte in de brouwerij te financieren. "Geïnspireerd door de nieuwe mode van artisanaal bier en gedreven door verliefdheid op onze stad, willen we meewerken aan de vernieuwing van de Brusselse brouwcultuur. We willen onze brouwerij ook inrichten als een plaats van cultuur en ontmoetingen tussen de mensen", klinkt het bij de drie vrienden.

Baert Marc

Locatie inrichten

Ondertussen is de locatie al gevonden en zijn 90 procent van de budgetten rond. "We moeten nu alleen nog 10 procent vinden om onze brouwerij om te toveren tot een prachtige ontmoetingsplaats. Dat geld zal dienen voor onder meer de installatie van de bierpompen, het aankopen van tafels en stoelen, de verf en het behang. De campagne kan je vinden op www.miimosa.com.


(AMG)