Cowboy opent fietsenwinkel aan kanaal met eigen testparcours

Fiets eens op elektrische fiets door de winkel: Klanten kunnen een rondje maken door de winkel.
Baert Marc Fiets eens op elektrische fiets door de winkel: Klanten kunnen een rondje maken door de winkel.
Elektrische fietsenbouwer Cowboy heeft vrijdag een nieuwe winkel aan de Henegouwenkaai langs het kanaal geopend. Opvallende nieuwigheid: in de winkel kan je zelf een testrit maken met de fiets op een speciaal parcours.

De start-up Cowboy opent naast zijn hoofdkwartier in de Regentschapsstraat een nieuwe winkel op de Henegouwenkaai. Het pand beslaat 700 vierkante en biedt onderdak aan een indoor test track waar de elektrische fiets in de beste omstandigheden kan getest worden”, zo laat het bedrijf weten in een persbericht. “Hiermee gaat Cowboy voor meer beleving, en geeft het een bijkomende dimensie aan zijn digitale concept.”

Cowboy viel al in de prijzen met zijn ontwerp van elektrische fiets. Die werkt grotendeels via een app die via bluetooth verbinding maakt met de fiets. Daarop kan je dan de batterijduur en de snelheid zien. Er zit ook een digitaal slot op de fiets. Met de verwisselbare batterij geraak je maximaal 70 kilometer ver.

Het bedrijf heeft ook uitbredingsplannen. “Na een succesvol eerste jaar in België, is de tijd rijp om onze elektrische fiets te introduceren in Nederland, Duitsland en Frankrijk”, zegt Cowboy’s mede-oprichter en CEO Adrien Roose.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.