Cowboy introduceert antidiefstalapp ‘Find My Bike’

Cowboy innoveert met antidiefstalsysteem.
Cowboy Cowboy innoveert met antidiefstalsysteem.
De Tesla van de elektrische fietsen, Cowboy, introduceert uitgebreide beschermingspakketten tegen schade en diefstal. Nu kan je dus je fiets via een app terugvinden en krijg je een melding als die verplaatst wordt. Van de 20 Cowboyfietsen die tot nu toe gestolen werden in België zijn er 14 teruggevonden via ‘Find My Bike’.

“Politiestatistieken tonen aan dat er in België dagelijks meer dan 100 fietsen gestolen worden”, zegt Adrien Roose, CEO en mede-oprichter van Cowboy. “20 à 25 procent van de fietsers koopt na een diefstal geen nieuwe fiets, wat begrijpelijk is. We willen onze klanten geruststellen als ze hun fiets ergens op slot leggen, zo maken we het verschil op de markt.” 

Na de uitbreiding van de Brusselse Cowboyfietsen, die elektrisch zijn, in april naar Frankrijk, Duitsland en Nederland, werden er al meer dan dubbel zoveel fietsen besteld dan dat er verkocht werden in 2018. Vanaf nu zijn er bij de fietsen drie innovatieve beschermingspakketten, genaamd ‘Easy Rider’. Zo kunnen eigenaars van Cowboyfietsen zich niet enkel indekken tegen diefstal, schade en vandalisme, maar ook meteen op de hoogte gebracht worden via de Cowboy-app als hun fiets verplaatst wordt. 

Antidiefstalsysteem

Elke Cowboyfiets zal beschikken over het gratis Easy Rider Basic-plan, waarin je via “Find My Bike” je fiets kan terugvinden via een ingebouwde simkaart (GPS) en bluetoothverbinding tussen de fiets en de Cowboy-app. Voor klanten die op beide oren willen slapen, zijn er twee betalende formules beschikbaar: Easy Rider Standard en Easy Rider Plus. Met het Easy Rider Standard-plan voor 8 euro per maand krijg je een melding als je fiets verplaatst wordt en is er een diefstalverzekering. Voor de Easy Rider Plus van 10 euro per maand, krijg je daarbovenop ook een schadeverzekering. Cowboy dekt dan de herstellingskosten of voorziet een nieuwe fiets indien een herstelling niet meer mogelijk zou zijn. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.