Commissaris Johan Berckmans nieuwe ad-interim korpschef politiezone Brussel-West

Johan Berckmans.
KOS Johan Berckmans.
Na het vertrek van Jacques Gorteman, die sinds april 2018 korpschef was voor de zone Brussel-West, besliste de politieraad maandag om Johan Berckmans, woordvoerder van de zone en commissaris, aan te stellen als de nieuwe korpschef. 

Berckmans doet zijn intrede als korpschef op 1 oktober van dit jaar. “Ondertussen is er wel al een procedure gestart om een nieuwe korpschef aan te stellen”, reageert Berckmans. “Tot 9 oktober kunnen kandidaten zich aanbieden. Vanaf 10 oktober zal de selectiecommissie interviews afnemen. We hopen dat we in maart of april 2020 een nieuwe korpschef hebben.”

Realisaties

Volgens Berckmans zitten er in zijn periode als korpschef niet veel specifieke realisaties aan te komen. “Maar ik maak wel werk van een personeelsplan. Ook wil ik me wat meer focussen op de budgetten. Echt structurele veranderingen zullen er onder mijn mandaat dus niet gebeuren. Dat laten we over aan de nieuwe korpschef.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.