Exclusief voor abonnees

Cieltje Van Achter (N-VA): “Wij zijn de enigen die niet vergroeid zijn met het systeem”

N-VA-kopvrouw hoopt op doorbraak op 26 mei

Cieltje Van Achter
Baert Marc Cieltje Van Achter
Vijf jaar geleden kon N-VA drie zetels in het Brussels Gewest veroveren. Met Cieltje Van Achter treedt er dit jaar een nieuw kopstuk naar voren. De verwachtingen zijn hooggespannen bij de partij.

Cieltje Van Achter ontmoet ons op een prachtige lentedag in haar thuisbasis Schaarbeek. Naast N-VA-lijsttrekker voor het Brussels Gewest is ze ook ondervoorzitter van de partij. Als Brusselaar voelt ze zich zeker niet de vreemde eend in de bijt. “Integendeel”, zegt ze. “Dat ik ondervoorzitter mocht worden, bewijst dat de partij gelooft in Brussel en er iets van wil maken hier.”

U zat de afgelopen vijf jaar in de oppositie, hebt u het gevoel dat u daar iets kon bereiken?

“Zeker, denk maar aan de commissie die de slechte staat van de Brusselse tunnels moest onderzoeken. Wij hebben er mee voor gezorgd dat die er kwam. Dankzij ons werk is de Brusselse regering een pak transparanter. En Liesbeth Dhaene heeft uitstekend werk geleverd toen het Samusocial-schandaal losbarstte.”

Uw collega’s Johan Van den Driessche en Liesbeth Dhaene houden het wel voor bekeken.

“Liesbeth en Johan hebben dat uitstekend gedaan, maar trekken terug naar de privésector. Desondanks hebben we een sterk team voor 26 mei.”

U verwijt de Brusselse regering stilstand. Waar ziet u die dan vooral?

Je hebt 30% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.