Bus moet werkzoekenden helpen bij het vinden van job

In de bus krijgen de werkzoekenden info van een Actiris-medewerker.
Baert Marc In de bus krijgen de werkzoekenden info van een Actiris-medewerker.
Op het Anneessensplein zullen medewerkers van arbeidsbemiddelingsdienst Actiris elke woensdagvoormiddag een bus bemannen om werkzoekenden wegwijs te maken in de verschillende diensten die hen worden aangeboden.

Werkzoekenden kunnen bij 'Bus Naar Werk van de stad Brussel' van een praktische begeleiding genieten. Ze kunnen taaltesten doen, hulp krijgen om hun cv aantrekkelijker te maken en coaching vragen ter voorbereiding van een sollicitatiegesprek. "Ik denk dat het nuttig en noodzakelijk is om samen met onze lokale partners aanwezig te zijn op het terrein en zo ons Brussels publiek te benaderen. Dit is waarom deze samenwerking in onze Bus Naar Werk mij erg verheugt", aldus Marion Lemesre, schepen van Tewerkstelling en Opleiding van de stad Brussel.

Proactief

"Deze samenwerking laat ons toe om de Brusselse werkzoekenden echt te gaan ontmoeten. Met deze proactieve aanpak willen Actiris en de Werkcentrale met verenigde kracht de werkzoekenden wegwijs maken in de vele oplossingen die we samen voor hen in petto hebben", vult Grégor Chapelle, Algemeen Directeur van Actiris, aan. (AMG)