Burger King en McDonald’s kibbelen via banners op Anspachlaan

De banner.
Dieter Nijs De banner.
Op de Anspachlaan kan je sinds deze week getuige zijn van het gekibbel tussen twee multinationale fastfoodketens. Burger King opende er namelijk net voor het Tourweekend op 5 juli, een nieuwe vestiging. Daarop heeft McDonald’s een week na de opening een meterslange banner geplaatst. Deze week zette Burger King met een tegenreactie McDonald’s op hun plaats.

McDonald’s plaatste een week na de opening van de nieuwe Burger King op de Anspachlaan een meterslange pestbanner net naast de ingang van Burger King met daarop: “Served by a king, or served as a king?”, in het Nederlands “Bediend door een koning of bediend als een koning?”. Daaronder duidde McDonald’s twee van hun filialen aan op twee minuten stappen van de Burger King om mensen aan te moedigen zelf de bediening bij McDonald’s uit te testen op het Beursplein of in de Nieuwstraat.

De banner is niet in dovemansoren gevallen, want Burger King plaatste deze week zelf een metershoge affiche op hun vitrine als tegenreactie op de pestbanner van McDonald’s. Daarop staat te lezen “Why try to roast, when you can’t even flame grill?” of in het Nederlands, “Waarom dissen, als jullie niet eens kunnen grillen?” Hierbij verwijst Burger King naar de bereidingswijze van het vlees bij McDonald’s. Daar wordt het vlees gebakken, terwijl ze bij Burger King het vlees grillen.

De tegenreactie van Burger King op de banner van McDonald's.
Marc Baert De tegenreactie van Burger King op de banner van McDonald's.11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • René Mattyns

  Ik blijf daar af.Er is kans dat ik langs de Quick ga en minstens twee Giant-achtige en een gewone burger binnenspeel met twee grote friet.Twee potjes mayo, zeven servetten en ne koffie.Kost een fortuin, want ik moet dan ook nog avondeten met ijs achteraf, twee whiskey cola's, wat kruiden en ne goeie film.Twee dagen kalm aan doen met eten, en 't is vergeten.Als het niet vlug genoeg gaat ga ik ergens ne pita eten en dan marcheert het wel om die rommel te lozen

 • Patrick Van de Putte

  Burger King is niet te eten! Begrijp niet dat er iemand daar heen wil?

 • koen leenknecht

  Burger king is zooooo veel lekkerder dan Mc Donalds , maar eet met mate , fast food is niet gezond .

 • Peter Janssens

  Rommel en Rommel. Af en toe durf ik wel eens een BurgerKing te gaan eten, maar heb daar achteraf altijd spijt van. die spijt is genoeg om weer een jaar zonder junkfood te kunnen (over)leven.

 • Jan Hendrickx

  Allebei immens lekker!