Burgemeester Close verbiedt extreemrechtse ‘Mars op Brussel’

Illustratiebeeld.
Photo News Illustratiebeeld.
Brussels burgemeester Philippe Close (PS) heeft beslist dat de extreemrechtse "Mars op Brussel" op zondag 15 september niet mag doorgaan. Dat bevestigt zijn woordvoerster, Maïté Van Rampelbergh. Eerder gaf ook de politie al een negatief advies voor die betoging in de hoofdstad.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De oprichter van de extremistische groep ‘Bloed, Bodem, Eer en Trouw’ plande een betoging tegen de nieuwe Vlaamse coalitie die in de steigers staat. Op die manier wilden ze hun verontwaardiging uiten tegenover het feit dat Vlaams Belang niet in de regering zit.

Zowel voor de betoging zelf als een tegenbetoging kreeg een negatief advies. Na dat negatief advies, ontving Close de organisatoren van de mars. “Ik heb mijn voorzorgen dus genomen”, zegt burgemeester Close. “Uit veiligheidsoverwegingen zal ik daarom de ‘Mars op Brussel’ niet laten doorgaan.”

Ondanks de weigering van Close en het negatief advies dat de politie eerder gaf, zal de politiezone toch een oogje in het zeil houden. “We hebben ons voorbereid en zullen de nodige veiligheidsmaatregelen treffen”, klinkt het.

Later meer.
129 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Fred de Meulemeester

  Euh... Daar heeft het Volk geen toestemming voor nodig! Ge gaat me ni wijsmaken dat Anuna en haar spijbelaars elke week toestemming hebben gekregen om te spijbelen he! Spijbelen mag niet zodus alzeker die marsen niet...

 • Carolus Vif

  Roger Duyssens of je verbied de tegenbetoging wie eerst vraagt mag betogen wie 2 de is niet

 • Peter Janssen

  Van de pot gerukt dat er toestemming moet verleend worden aan het volk om op straat je mening kracht bij te mógen zetten door een betoging.Schending van onze fundamentele rechten door de politiek om onze kritische mening te uiten, zover is het reeds gekomen om terecht volksprotest de kop in te kunnen drukken.

 • Anthony Mccord

  Of hoe je op democratische wijze ondemocratisch de mensen die jou mening niet delen het zwijgen op kan leggen.

 • Roger Cooks

  Inderdaad Henri Troyat, en die rechts stemmende universitairen zullen wellicht ook geen winkels plunderen zoals de "politiek correcte" op de SPA stemmende laaggeschoolden.