Buitenlandse bestuurder met glas te veel op moet 1.260 euro betalen

De politie controleerde afgelopen maandag 347 autobestuurders in de Kunstenaarsstraat in Laken.
Google De politie controleerde afgelopen maandag 347 autobestuurders in de Kunstenaarsstraat in Laken.
De Brusselse lokale politie heeft maandagnamiddag bij een alcoholcontrole een buitenlandse bestuurder betrapt die duidelijk te diep in het glas had gekeken. Volgens de alcoholtest bleek de man een alcoholgehalte te hebben van 2,09 g/l. De politie trok daarop niet alleen meteen zijn rijbewijs in, maar legde hem ook een boete op van 1.260 euro op, die de man meteen moest betalen, zo meldt de Brusselse politie.

De alcoholcontrole vond maandagnamiddag tussen 14 en 18 uur plaats in de Kunstenaarsstraat in Laken. Daar controleerde de politie 347 autobestuurders. Naast de eerder vermelde buitenlandse bestuurder betrapte de politie ook nog een 40-jarige man die onder invloed van zowel cannabis als amfetamines rondreed. De man bleek bovendien geseind te staan en werd meteen in de boeien geslagen. In zijn wagen trof de politie ook nog een kleine hoeveelheid cannabis aan. 

De politie betrapte daarnaast ook twee bestuurders die rondreden zonder technisch keuringsbewijs, een persoon die zijn theoretisch rijexamen opnieuw moest doen na een rijverbod, en een bestuurder die geen boordpapieren bij had. In vier wagens bleken de kinderstoeltjes niet correct vastgemaakt en ook drie volwassen inzittenden bleken geen veiligheidsgordel te dragen.
18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Melanie Degucht

  Boetes voor verkeersovertredingen zijn proportioneel veel te duur in vergelijking met criminele feiten, dit bedrag is voor de meeste gepensioneerden hoger dan hun pensioen. Gisteren in Luc Aloo, 1500 euro boete voor het niet invullen van een papiertje voor een lege container, die Macedonier moet daar een paar maand voor gaan werken.

 • Patrick Goebel

  Er zijn geen belangrijkere zaken die moeten worden opgelost, de romas laat die maar in de brave belg zijn huis wonen, dat brengt toch niets op voor de staat (graaiers,)

 • JAN krommentak

  Hoe komt het dat wij altijd gevraagd worden direct te betalen en buitenlanders zich hier alles kunnen permitteren wat is dit toch in dit land zitten wij hier in de verkeerde film of is er een probleem met justitie die enkel mensen viseert die per ongeluk een overtreding maken !

 • Rudy De Wever

  Daarom dat ook alle buitenlanders Belg willen worden, straffeloosheid lage boetes en vrijspraken alom, maw het beloofde land vr wie de wet niet wil respecteren.

 • Gert Van Bunderen

  Buiten proportie als je hoort wat er op treinen ongestraft gebeurd.