Brusselse zakenman opgepakt in Brazilië voor dubbele moord

De man werd opgepakt in Brazilië.
Photo News De man werd opgepakt in Brazilië.
In Brazilië is woensdag een 48-jarige Belgische zakenman aangehouden voor tweevoudige doodslag, zo hebben meerdere lokale media bericht. Buitenlandse Zaken bevestigt donderdag zijn arrestatie, zonder details over zijn identiteit vrij te geven.

“De Braziliaanse autoriteiten hebben contact opgenomen met het consulaat-generaal in Rio de Janeiro om zijn aanhouding te melden”, aldus Nadia Benini van FOD Buitenlandse Zaken. Volgens meerdere Braziliaanse media, die de politie citeren, ontkent de verdachte elke betrokkenheid.

Volgens de krant La Capitale is de verdachte een man die geboren werd in Kinshasa in Congo en opgroeide in Brussel. Hij zou werken voor biergigant AB Inbev.

De dubbele moord die hem wordt aangewreven, werd in februari 2010 gepleegd in de kuststad Condé. De Braziliaanse autoriteiten hebben niet meer details bekendgemaakt over de omstandigheden van deze misdrijven.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.