Brusselse restaurants in de prijzen bij nieuwe Gault&Millau

Chef Christophe Hardiquest aan het werk in Bon Bon.
pict: ©vincent duterne/photonews
vincent duterne / photonews Chef Christophe Hardiquest aan het werk in Bon Bon. pict: ©vincent duterne/photonews
Bon-Bon blijft het beste restaurant van Brussel, althans volgens de nieuwe editie van restaurantgids Gault&Millau. Opvallende stijgers zijn onder meer La Paix in Anderlecht en de Brasserie van Bozar. Brusselse restaurants vielen ook in de prijzen bij de verkiezing van het mooiste terras, de beste gastvrouw en de brasserie van het jaar.

Bon-Bon behoudt zijn topscore van 19.5/20. Daarmee moet het allen het Hof Van Cleven naast zich dulden in de strijd om het beste Belgische restaurant. Bon-bon is niet de enige Brusselse hoogvlieger. Zo gingen zowel La Paix (17.5/20) uit Kuregem als het restaurant van Bozar (17/20) er op vooruit.

Daarnaast konden verschillende restaurants op een themaprijs rekenen. Anca Petrescu van, Alexandre mag zich gastvrouw van het jaar noemen. Le Chalet de la Foret, vlakbij het Ter Kamerenbos, heeft dan weer het mooiste terras van het land. Les Brigittines aan de Kapellekerk in het centrum, mag zich dan weer Brasserie van het jaar noemen.

Ten slotte zijn er nog de Jonge Chefs van het jaar. Voor het Brussels Gewest gaat die eer naar Gregoire Gillard van Barge op de Ieperlaan.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.