Brusselse Irakezen betogen tegen Iraaks regime op Schumanplein

Protest Irakezen in Brussel.
Dieter Nijs Protest Irakezen in Brussel.
Zo’n tweehonderdtal Brusselse Irakezen verzamelde vandaag op het Robert Schumanplein in Brussel voor een vreedzaam protest tegen de bloederige taferelen die zich vorige week tijdens de volksopstand in Irak afspeelden. Op die manier wilden ze hun steun uitten aan de Irakezen.

De manifestanten klaagden de reactie van zowel de Iraakse politie als die van de overheid aan tijdens de grote volksopstand. “De Irakezen komen op voor hun basisrechten op een vreedzame manier. Maar de overheid reageerde met geweld en gebruikte gasbommen en Snipers. Er vielen zo veel gewonden en doden!” 

Naast de terugverwijzing naar de volksopstand, wilden de Brusselse Irakezen hun steun betuigen aan de Irakezen in het algemeen. Ze vinden dat hun land niet omkijkt naar zijn volk. “Kinderen hongeren uit tot de dood. Er zijn geen scholen die kwalitatief onderwijs kunnen aanbieden en velen onder hen staan alleen op straat. En dit gaat zo door, van generatie op generatie. Weg met het regime!” 

Tijdens het betoog, verkochten enkele manifestanten gebak. De opbrengst van de verkoop zou rechtstreeks naar Bagdad gaan. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.