Brusselse brandweer houdt minuut stilte voor overleden Limburgse collega’s

Bij de brand in Beringen kwamen twee brandweermannen om het leven.
VTM Bij de brand in Beringen kwamen twee brandweermannen om het leven.
De Brusselse brandweermannen hebben zondagmiddag voor het appel van 15 uur een minuut stilte gehouden voor de twee collega’s van Hulpverleningszone Zuid-West Limburg. De twee kwamen in de nacht van zaterdag op zondag om het leven bij een brand in een leegstaand pand in Beringen.

“De Brusselse brandweermannen en -vrouwen zijn ten zeerste geschokt door het drama dat onze kameraden van de Hulpverleningszone Zuid-West Limburg getroffen heeft”, zegt woordvoerder Walter Derieuw. “Deze gebeurtenis toont nog maar eens het risico aan dat de brandweerlieden iedere dag lopen terwijl ze hun medemensen proberen te beschermen. Wij wensen aan de naasten van de slachtoffers en aan de Limburgse collega’s te melden dat ze kunnen rekenen op onze onvoorwaardelijke steun. Daarnaast wensen we een spoedig herstel aan de gewonde brandweermannen.”

Om de gestorven collega’s te eren, werd bij het appel van 15 uur een minuut stilte gehouden in de kazerne van de Brusselse brandweer. Het ging om een intiem en intern bezinningsmoment.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.