Brussels Marathon verwelkomt 2.300 lopers in Jubelpark

Dieter Nijs
start halve marathon Brussel
Dieter Nijs start halve marathon Brussel
Marathon Brussel winnaars mannen 
Patrick Korir (2) Laban Cheruiyot (1) en Pieter Gijsels (1)
Dieter Nijs Marathon Brussel winnaars mannen Patrick Korir (2) Laban Cheruiyot (1) en Pieter Gijsels (1)
Marathon Brussel vrouwen Juliet Champion 2, eerste Kabiratou Nassam,3e Sarka Vystejnova
Dieter Nijs Marathon Brussel vrouwen Juliet Champion 2, eerste Kabiratou Nassam,3e Sarka Vystejnova
Kids run Martathon Brussel
Dieter Nijs Kids run Martathon Brussel
Kids run Martathon Brussel
Dieter Nijs Kids run Martathon Brussel
Kids run Martathon Brussel
Dieter Nijs Kids run Martathon Brussel
Kids run Martathon Brussel
Dieter Nijs Kids run Martathon Brussel
Kids run Martathon Brussel
Dieter Nijs Kids run Martathon Brussel
kids run marathon brussel
Dieter Nijs kids run marathon brussel
Met 2.300 lopers heeft de Brussels Airport Marathon het deelnemersveld van vorig jaar verpulverd. Alle loopnummers samen, mochten er zelfs 14.000 sportievelingen geteld worden. 

Naast de marathon zelf, was er ook een halve marathon, een mini-marathon en een kids run. Die eindigden allemaal in het Jubelpark, waardoor start- en eindstreep slechts tweehonderd meter van elkaar verwijderd waren. “Vorig jaar liepen we nog op de Anspachlaan over de finish”, zegt Didier Bauduin (51), die al voor de twaalfde keer deelnam. “Dat was een pak hectischer. In het Jubelpark is het allemaal veel beter georganiseerd. Registratie en kleedkamers werden gecentraliseerd, en je kan vlakbij de metro nemen. In het park is er ook veel meer ruimte.”

Een nieuwe finish betekende ook een ander parcours. En dat was volgens Didier een pak zwaarder. “We liepen deels door Ter Kamerenbos, waar het toch sterk op en neer gaat.” Een mening die ook Eric Hochart (52) toegedaan was. “Ik liep al zes verschillende marathons, en die van Brussel is toch de moeilijkste. Vooral het laatste stuk, op de Tervurenlaan, is een echte kuitenbreker. Twee kilometer vals plat, dat voel je. En dan is het kwestie van op de tanden te bijten.”

In het Jubelpark werd ook een bierdorp opgesteld, waar je ook frietjes, wafels of chocolade kon bestellen. “Ruim dertig procent van de deelnemers komt uit het buitenland en combineert de marathon met een bezoek aan Brussel”, zegt Arnaud Feist, ceo van Brussels Airport Company. “In het bierdorp kunnen zij meteen kennismaken met verschillende Belgische troeven.”

De winst bij de mannen was overigens voor de Keniaan Laban Cheruiyot. Bij de vrouwen was het goud voor Kabiratou Nassam uit Benin.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Hoevens

    Het waren er geen 2.300, maar ongeveer een 1.500. Dat zal ook de reden zijn dat er geen resultaten gepubliceerd worden. Onvoorstelbaar!