Brussels gerecht onderzoekt mogelijke ontvoeringspoging op ijspiste Winterpret

Beeld van de lancering van Winterpret 2019 op het De Brouckèreplein in Brussel.
Photo News Beeld van de lancering van Winterpret 2019 op het De Brouckèreplein in Brussel.
Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend naar een mogelijke ontvoeringspoging die vorige week donderdag zou plaatsgevonden hebben op de ijspiste aan het De Brouckèreplein. Dat meldt La Capitale vandaag en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket.

Het was de moeder van een zesjarige jongen die klacht indiende bij de Brusselse lokale politie.

Volgens de vrouw hadden twee mannen geprobeerd haar zoontje te kidnappen terwijl hij aan het schaatsen was. De jongen zou tijdens het schaatsen bij de hand zijn genomen door een jongeman van ongeveer 20 jaar oud. Die man zou het kind hebben opgetild om hem over de reling door te geven aan iemand anders. Toen de 10-jarige zus van het jongetje luid begon te wenen en aan de mannen begon te trekken, viel het kind uiteindelijk op de grond en konden beide kinderen terug naar hun moeder schaatsen.

Het Brusselse parket heeft een vooronderzoek geopend, aldus parketwoordvoerder Denis Goeman. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jef Denijs

    Winterpret heeft als doel om ook mensen met minder goede bedoelingen aan te trekken. Maar er dan maar snel terug kerstmarkt van.