Brusselaars vernoemen nieuwe brug naar holebi-activiste

De toekomstige Suzan Danielbrug
Beliris De toekomstige Suzan Danielbrug
Brusselaars mochten via een poll op de Facebook-pagina van Brussel-Stad kiezen voor de naam van een nieuwe brug die de Simon Bolivarlaan met de Havenlaan zal verbinden. Er werd massaal gekozen om de brug te vernoemen naar de holebi-activiste Suzan Daniel. 

De naam van de nieuwe brug die Beliris zal bouwen in het najaar konden de Brusselaars zelf kiezen via een poll van de stad Brussel. De ‘Zinnekesbrug’, ‘Pont d’ici tot Ginderbrug’, de ‘22 maartbrug’ en de ‘Agnes Vardabrug’ haalden nog de top vijf.  Maar het publiek koos overduidelijk voor de ‘Suzan Danielbrug’, genaamd naar een activiste, die aan de basis lag van de holebi-beweging in België.

“Suzan Daniel krijgt een brug”, zegt Brussels schepen van Stedenbouw Ans Persoons. “Geen klein straatje, maar een echte brug die oevers en wijken met elkaar verbindt, waarop hand in hand geflaneerd en hartstochtelijk gekust mag worden. Suzan Daniël is een icoon van de Belgische LGBT+-beweging. Hiermee geven we als stad Brussel twee belangrijk signalen: iedereen heeft het recht zichzelf te zijn op straat en vrouwen die een belangrijke rol spelen in onze geschiedenis krijgen - eindelijk - de zichtbaarheid die ze verdienen.”

De Suzan Danielbrug wordt bovendien een brug die enkel gewijd is aan zachte mobiliteit en openbaar vervoer. De voetgangers, fietsers en het openbaar vervoer zijn er koning en dat is een primeur voor Brussel. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.