Brusselaar vindt zelf zijn gestolen e-bike terug… in Albanië

cowboy e-bike
Baert Marc cowboy e-bike
Een Brusselaar heeft met dank aan Find My Bike, een deel van de Cowboy-App van zijn elektrische fiets en het internetforum Reddit zelf zijn gestolen e-bike teruggevonden. Hij kon online volgen hoe de fiets eerst opdook in Boedapest en vervolgens in een kleine dorpje in Albanië. Na een oproep op internetforum Reddit kon de lokale politie hem ginds in veiligheid brengen.

Denis Hacquin deed zijn verhaal aan de nieuwssite BRUZZ. Hij vertelde hoe zijn e-bike ongeveer een maand geleden gestolen werd in Elsele, hoewel hij binnen stond en vastgemaakt was.

Politie

Hij gaf de diefstal aan bij de politie, maar koesterde naar eigen zeggen niet veel hoop om hem ooit nog terug te zien. Tot hij op zijn ‘Cowboy-App’ plots zag dat zijn fiets in Boedapest was. En even later in het dorpje Fier in Albanië.

Een berichtje op het internetforum Reddit bracht de bal pas echt aan het rollen. Hij vroeg om hulp om zijn gestolen fiets te lokaliseren en kreeg meteen veel reactie van Albanezen. Iemand raadde hem aan het ministerie van Binnenlandse Zaken van Albanië te mailen en een dag later had dat zijn fiets al teruggevonden. Momenteel wordt bekeken hoe die op een niet te dure manier weer in België kan geraken.

cowboy e-bike
Baert Marc cowboy e-bike8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • stefan crama

  Albanie, is dat niet het land dat bij de EU wou komen. Mooi volkje daar.

 • Andy De Schieter

  Als iemand die fiets in goed vertrouwen van de dief heeft gekocht, dan kan die fiets niet terug gegeven worden.

 • Loesje Vranken

  Laat de verzendingskosten door de dief betalen + extra vergoeding !! Hij zal geen 2de maal een fiets stelen.

 • jos indigne

  Hopelijk krijgt de eigenaar hem ongeschonden terug

 • jo vandenberghe

  Die gast met de fiets naar hier terugsturen zou een goede straf zijn.