Brussel krijgt miljoenenbedrag van federale overheid voor geluidsoverlast vliegtuigen

Photonews
De federale overheid heeft Brussel de dwangsommen betaald die het hoofdstedelijk gewest eiste voor de geluidsoverlast van passerende vliegtuigen. Het gaat alles samen om een bedrag van 2,4 miljoen euro.

Dat heeft minister van Mobiliteit François Bellot gezegd in de Kamercommissie Mobiliteit, na vragen van Sophie Rohonyi (DéFI) en Gilles Vanden Burre (Ecolo-Groen). Het bedrag van 2,4 miljoen euro dekt twee maanden van bevelschriften, ontvangen in mei en juni, voor inbreuken begaan in april en mei.

Tot op heden heeft de federale overheid nog geen andere bevelschriften ontvangen, zei Bellot.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Francis Schauvaerts

  Het was weer de max gedurende de week end alle 3 minuten 1 vlieger dat opstijgd via de kanaal route ....... Onverhandwoord zo deze ipstijgingen boven duizenden mensen en crasch is vlug voorgevallen.

 • Anita Billen

  Worden dan de huizen die ze in Zaventem voor een lagere prijs konden kopen nu opgeslagen?

 • Raf Coppens

  en nu moesten alle Brusselaars of in brussel en randgemeenten wonende personen een verbod krijgen om nog te vertrekken of te landen op brussels airport.

 • Nadine Abe

  En wanneer gaat Vlaanderen schadevergoeding vragen aan Brussel om alle vliegtuigen over Vlaanderen te laten vliegen .

 • Dimitri Mostrey

  Mag de federale staat nu alle gemiste inkomsten opeisen, met interest, van mensen die goedkope bouwgrond kochten nabij Zaventem omdat niemand er wou wonen? Dan pas zou het eerlijk zijn voor iedere Belg.