Brussel in de ban van de ‘Gele hesjes’

De ‘Gele hesjes’ roepen via sociale media op om zaterdag opnieuw naar de hoofdstad te trekken

De politie is voorbereid op de komst van de ‘Gele hesjes’ die zaterdag naar Brussel komen
Baert De politie is voorbereid op de komst van de ‘Gele hesjes’ die zaterdag naar Brussel komen
Via sociale media roepen de gele hesjes op om zaterdag te verzamelen aan het Europees parlement. Na de rellen die vorige vrijdag tijdens een manifestatie van de gele hesjes in Brussel uitbraken, houdt de hoofdstad opnieuw haar hart vast.

De gele hesjes roepen via sociale media op om zaterdag weer te verzamelen in de hoofdstad. Dit keer viseren ze de Europese wijk. Door er naar het Europees Parlement te trekken, willen zij zich verbroederen met hun Europese buren. “De sociale ellende is wereldwijd”, was eerder al op hun facebookpagina te lezen.

Toch is ook vrijdag, een dag voor de geplande manifestatie nog steeds geen officiële aanvraag tot betoging gedaan. Dat laat woordvoerder van de Brusselse politie Ilse Van de Keere weten. “Wij proberen voortdurend in contact te treden met de organisatoren maar dat is totaal onmogelijk”, vertelt de woordvoerster.

Politie goed voorbereid

Dat wil niet zeggen dat de politie niet voorbereid is op alle scenario’s die zich morgen kunnen voordoen. “Wij volgen de organisatie van de gele hesjes via de sociale media op de voet op”, aldus Van de Keere. Volgens La Capitale zou de politie morgen om en bij de 1.000 manschappen inzetten om de manifestatie van de gele hesjes op te vangen. Dat is aldus de Franstalige krant twee keer zo veel als bij de manifestatie van vorige vrijdag.

“Wij hebben over deze cijfers niks officieel gecommuniceerd”, benadrukt Van de Keere, die de informatie van La Capitale niet wil bevestigen. “Wij geven op voorhand nooit details vrij over het aantal manschappen dat wij zullen inzetten.” Ze geeft wel mee dat de politie goed voorbereid is en ook de federale politie staat klaar om manschappen en middelen in te zetten. 
19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Simons

  De politiemensen hebben blijkbaar geen last van het duurdere leven !

 • Herman Van den Bosch

  Ik (senior) heb nog nooit meegelopen in een betoging, maar nu begint het te kriebelen moet ik toegeven.

 • lucien wouters

  Het is een verboden betoging. Haal vooral die gemaserde personen eruit. Het zijn zei die de lont in het kruidvat steken en de dans ontspringen. En pas het snelrecht toe

 • annie laureys

  Mensen...denk na , het is niet de gewone mens die moet boeten, de fout is bij onze overheid , doe de gewone burger niets aan , het kost ons al geld genoeg

 • Ronald Boudewijns

  zeggen ze altijd.....