Broer Abdeslam biedt excuses aan voor overval

Mark Baert
Op het einde van het proces rond  de geënsceneerde overval op Molenbeekse ambtenaren heeft Mohamed Abdeslam zijn spijt betuigd. Eerder werd er vier jaar cel gevorderd.

"Ook al is mijn naam Abdeslam, toch kan ik nog iets maken van mijn leven", sprak de broer van terroristen Salah en Brahim Abdeslam na de pleidooien van de verschillende advocaten. Daarvoor had hij zijn spijt betuigd voor zijn rol in de overval op Molenbeekse gemeenteambtenaren. "Ik wil mijn verantwoordelijkheid nemen. Ik heb spijt van wat er gebeurd is. Toch wil ik nog iets maken van mijn leven. Ik ben 32 jaar, heb twee kinderen...", klonk het. 

In januari maakten dieven 70.000 euro buit bij drie gemeenteambtenaren die naar de bank gingen. Onder hen was ook N.D., de vriendin van Abdeslam. De politie ontdekte dat het om een complot ging en pakte vier verdachten op: 'slachtoffers' N.D., Pierre-Raphaël C. en overvallers Youssef B. en Abdeslam. Abdeslam riskeert als spilfiguur de zwaarste straf. Het parket vraagt 4 jaar cel voor hem. B. riskeert 2 jaar cel, ambtenaar C. 30 maanden. Abdeslams vriendin werd niet vervolgd, ook al verklaarde Abdeslam in de rechtbank dat zij mee de overval had voorbereid. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • maud hallett

    Dat is de max, hahaha, eerst overvallen en zich dan excuseren

  • Willy Slachmuylders

    Landje van belofte ! Centjes nodig overval plegen ! Bijna geen straf. ! Allez aan het werk . Waar zit de meeste poen ?