Brandweerwagen bekogeld in Brussel

Archiefbeeld ter illustratie.
Photonews Archiefbeeld ter illustratie.
Op de Papenvest in Brussel is gisterenavond omstreeks 20.30 uur een brandweerwagen bekogeld. Dat meldt de Brusselse brandweer. 

"Het voertuig kwam terug van een interventie toen het geraakt werd door een projectiel", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Daarbij is niemand gewond geraakt. De directie veroordeelt ten strengste elke vorm van agressie tegen haar brandweerlui en betuigt haar steun aan het operationeel personeel. We zullen ook klacht indienen en ons desgevallend burgerlijke partij stellen.”

Het is al het tweede incident op korte tijd waarvan de brandweer het slachtoffer wordt. Afgelopen vrijdag raakte een brandweerman gewond bij een interventie in de Modelwijk in Laken. De brandweerman kreeg er na een korte woordenwisseling een vuistslag in het aangezicht van een dronken man.

Vakbondsman Eric Labourdette (VSOA) deelde een foto van de schade aan de brandweerwagen op Twitter. “Alweer een nieuw geval van agressie tegen de Brusselse brandweer”, klaagt hij. “Het nieuwe modespelletje in Brussel lijkt het gooien van kasseien naar brandweerlieden. En uiteraard is er nog altijd geen reactie van onze politieke vertegenwoordigers.”

Facebook9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • anna vandenberg

  Mijn dochter was eens getuige hoe een bende jongeren de politie beschimpte, bijna neus tegen neus, hé manneke, gij racist. De agent bleef er heel kalm bij ze worden het gewoon. Alleen als het jongeren zijn met een Vlaamse vlag dan wordt politiek correct Vlaanderen wakker. Voormij hoeven deze fait divers niet meer in de media tekomen, hun ego wordt er alleen groter mee. Het cordon sanitaire is de oorzaak dat alles ontspoort en racisme wordt er alleen door gevoed.

 • JAN krommentak

  en waar is die beloofde politiewagen die deze mensen ging beschermen ?

 • Tom Huylebroeck

  Heel ons systeem is naar de genou…. de politie doet haar best maar wordt niet ondersteunt door het gerecht, het gerecht doet zen best maar heeft te weinig middelen door de politiek.... De politiek, tja, die doen maar iets zolang het geld op brengt voor de 5 regeringen, parlementen, senaten, Europa,.....

 • Jean De Grande

  Niet meer uitrukken totdat de daders zich gemeld hebben EN een passende straf gekregen hebben. Eens zien wie het het langste volhoudt. O ja, (anonieme) tips zijn welkom op een kliklijn.

 • Marc Statham

  Dat is niet nieuw gebeurd daar al jaren ,ook bij ziekenwagens en politiewagens.