Brandweerauto kantelt op weg naar brand in Koninklijk Paleis

De brandweerwagen eindigde net na het verlaten van de kazerne op zijn zij.
Foto Baert De brandweerwagen eindigde net na het verlaten van de kazerne op zijn zij.
Op weg naar een brand in het Koninklijk Paleis in Laken is een brandweerwagen gekanteld op de Brusselse Bolivarlaan. Gelukkig bleek het om vals alarm te gaan: er vond géén brand plaats bij onze royals.

Om 12.30 uur kreeg de brandweer een oproep: het paleis in Laken stond in brand, waarop de brandweermannen van Brussel meteen uitrukten. Iets té enthousiast, misschien, want meteen na het verlaten van de kazerne in de Helikhavenlaan, kantelde één van de brandweerwagens. Hoe dat kon gebeuren, is nog niet duidelijk. "We zijn gelukkig goed verzekerd", lacht woordvoerder van de Brusselse brandweer, Pierre Meys. "Want ondanks dat de schade beperkt bleef, zal dit ongeval toch minstens 600.000 euro kosten."


Van een brand in Laken was ondertussen geen sprake. Er was een probleem met het verwarmingssysteem waardoor het alarm in werking trad. Maar het euvel bleek helemaal niet gevaarlijik. Eerder op de dag, botste ook al een andere, kleinere auto van de brandweer tegen een auto. Ook daarbij raakte niemand gewond. (YMG)