Brandweer redt vier krakers uit brandend gebouw in Anderlecht

(Illustratiefoto)
iStock (Illustratiefoto)
De Brusselse brandweer heeft deze voormiddag in Anderlecht vier krakers uit een brandend gebouw gered. Eén van hen moest met een zuurstofmasker uit het pand gehaald worden, maar geen van hen moest naar het ziekenhuis. Dat meldt de Brusselse brandweer.

"Het ging om een leegstaand pand met drie verdiepingen", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Op het gelijkvloers bevond zich een café dat eveneens leeg stond. Wij zijn rond 10.45 uur verwittigd van de brand en bij aankomst hing er al veel rook in het gebouw."

Tijdens de bluswerkzaamheden trof de brandweer vier krakers aan die zich in het pand hadden verstopt. Zij werden door de brandweerlui naar buiten begeleid. Eén van hen kreeg daarbij een zuurstofmasker, dat gekoppeld was aan de zuurstoffles van een brandweerman.

"Ze zijn alle vier ter plaatse onderzocht door een MUG-arts, maar moesten niet naar het ziekenhuis", aldus nog de brandweerwoordvoerder. "De oorzaak van de brand was te vinden bij een matras op het gelijkvloers. Die had om een nog onduidelijke reden vuur gevat en van daaruit had de brand zich verspreid.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Van Rompaey

    Waarom worden die niet gestraft ?

  • Daniel Bamps

    zij zijn de oorzaak van de brand en worden als dank daarvoor gered. Wie gaat de schade aan het gebouw betalen???