Brandweer moet kelder vol stomend water leegpompen: flatgebouw onbewoonbaar

De brandweer moest de kelder leegpompen.
Photo News De brandweer moest de kelder leegpompen.
De brandweer heeft maandagmorgen een kelder vol heet water moeten leegpompen bij een gebouw in de Liefdadigheidsstraat in Sint-Joost-ten-Node. De kelder was volgelopen na een lek in een waterleiding onder de straat. Het gebouw is minstens enkele dagen onbewoonbaar.

De brandweer werd rond 6.30 uur opgeroepen naar het gebouw. Daar troffen de hulpdiensten een ondergelopen kelder, vol stomend water aan. “De elektriciteitstellers stonden onder water, wat zorgde voor de stoom”, zegt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. “We hebben de kelder dan leeggepompt. Achteraf bleek dat de muren nog steeds 70 graden warm waren na het leegpompen.”

De straat zal nu worden opengebroken om het waterlek te herstellen en elektriciteitsmaatschappij moet de leidingen komen repareren. “Door het incident zit het hele gebouw zonder elektriciteit en is het dan ook minstens enkele dagen onbewoonbaar”, zegt Derieuw. De brandweer had een flink stuk van de voormiddag werk met het voorval en kon de plaats pas rond 10.00 uur verlaten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.