Brandweer moet hybride wagen onderdompelen in container met water

Illustratief beeld.
Dieter Nijs Illustratief beeld.
De Brusselse brandweer heeft afgelopen nacht een hybride voertuig ondergedompeld in een container vol water, nadat het voertuig in brand was gevlogen. Dat heeft de Brusselse brandweer deze ochtend gemeld.

De brand in de wagen was zondagavond omstreeks 23.45 uur uitgebroken, in de Voltastraat in Elsene. Bij aankomst van de brandweer bleek het te gaan om een hybride voertuig dat opgeladen werd via een stopcontact. Het vuur was snel geblust, maar omwille van de eventuele thermische instabiliteit van de cellen van de batterij, besloot de brandweer het voertuig onder te dompelen in een container met water.

"Er werd een beroep gedaan op de daartoe bestemde container van de autoassemblagefabriek in Vorst", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "De kraan van de brandweer hees het voertuig in de container en deze werd onder begeleiding van een autopomp en de politie overgebracht naar de site van het bedrijf. Daar werd de container gevuld met water. De auto blijft ondergedompeld zolang nodig is om de cellen volledig af te koelen.”
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • willy cornille

  Krijgen elektrische wagens straks hetzelfde parkeerverbod in ondergrondse parkings als LPG ? Verzekeringen spinnen hier garen. Het beste wat je nu kan kopen als je toch groener wil rijden is een hybride wagen (géén plug-in). Is betaalbaarder, laad zichzelf op, rijd vooral elektrisch in zone 30 en je kan er de wereld mee rond zonder je zorgen te maken over laadpunten die er toch niet zijn.

 • Gino Denil

  Misschien moeten de bouwnormen verder aangepast worden. Garages die onder water gezet kunnen worden bij gebruik van elektrische wagens. En wat met die al of niet ondergrondse parkeergarages in de toekomst.

 • Filip Catz

  Het ideale groene vervoermiddel van de toekomst dus.

 • Bruno Suykens

  Zo kan de omniumverzekering ( met brand inbegrepen) alvast wat duurder worden. En zo begint ,dank zij de klimaatgekte ,stilaan te blijken waarover het zal gaan. Meer premie = meer taksen. Of misschien weigeren de verzekeringsmaatschappijen dat soort wagens in de toekomst wel te verzekeren. Tenzij betaling van een enorme risicopremie. Sommigen kramen maar wat onnozelheden uit zonder rekening te houden met allerlei gevolgen.

 • Ludo Pinceel

  Politici, kom aub tot inkeer en informeer u degelijk: lang leve de diesel!