Brandje uitgebroken bij brouwerij En Stoemelings: “Productie niet in gevaar”

(Illustratiebeeld) De brandweer had geen bluswerk, maar bleef nog om te helpen met de ventilatie van de brouwerij.
Baert Marc (Illustratiebeeld) De brandweer had geen bluswerk, maar bleef nog om te helpen met de ventilatie van de brouwerij.
In de Brusselse bierbrouwerij brak woensdagavond een kleine brand uit. Aanwezig personeel belde de brandweer iets na 20 uur op, maar kon de brand zelf blussen nog voor de brandweer er was. “De productie kan gewoon doorgaan”, zegt de brandweer.

De brand veroorzaakte weinig schade in de brouwerij in de Dieudonné Lefèvrestraat. “Onze ploegen hoefden niet meer te blussen, maar zijn nog even ter plaatse gebleven om het gebouw te ventileren", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. “Het is een moeilijk gebouw om te verluchten omdat er niet veel openingen zijn.” De brand ontstond volgens Derieuw door een probleem met de elektrische installatie. Die zal nu worden gecontroleerd. “De productie is niet in gevaar", zegt Derieuw. Niemand raakte gewond.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.