Brand legt wassalon volledig in de as

De schade in het wassalon.
Dieter Nijs De schade in het wassalon.
In de Léon Theodorstraat in Jette heeft zaterdagnamiddag een hevige brand gewoed in een wassalon. Twee bewoners van het gebouw raakten daarbij licht bevangen door de rook. De brand legde het wassalon volledig in de as. Het tramverkeer in de straat werd tijdens het incident tijdelijk onderbroken. 

De Brusselse brandweer snelde zaterdag rond 14.30 uur naar een wassalon in de Léon Theodorstraat in Jette. Daar woedde op dat moment een hevige brand. De klanten en bewoners van het gebouw hadden zichzelf al geëvacueerd voor de aankomst van de brandweer. 

Bij de brand raakte niemand ernstig gewond. Wel raakten twee bewoners licht bevangen door de rook. De hulpdiensten onderzochten de twee ter plaatse. 

De schade is erg groot, maar de brandweer kon uitbreiding van de brand voorkomen.
Brandweer Brussel. De schade is erg groot, maar de brandweer kon uitbreiding van de brand voorkomen.

“Dankzij de snelle tussenkomst van de brandweer werd uitbreiding naar de verdiepingen en de nabijgelegen woningen vermeden”, zegt woordvoerder van de brandweer Walter Derieuw. “Het wassalon is wel uitgebrand.” De oorzaak van de brand is volgens Derieuw accidenteel. Door de bluswerken werd het tramverkeer in de straat tijdelijk stilgelegd. 

Vijf bewoners van de appartementen moesten zaterdagnacht tijdelijk elders onderdak zoeken aangezien hun woningen nu goed geventileerd moeten worden. Zondag kon het vijftal opnieuw huiswaarts keren.