Brand in treintunnel: treinverkeer zwaar verstoord

Noord-Zuid verbinding gesloten
Baert Marc Noord-Zuid verbinding gesloten
De drukke noord-zuidverbinding werd zaterdagochtend afgesloten door een brandje in de treintunnel tussen het Noord- en het Congresstation. Het treinverkeer werd een uur stilgelegd met grote vertragingen tot gevolg.

Het brandje in de treintunnel brak uit rond 9.45 uur. Het ging om rubber dat vuur had gevat, waardoor met de brand veel rook gepaard ging. Tijdens het incident was geen trein aanwezig in de tunnel. Om 10.50 uur werden de eerste twee sporen vrijgegeven, sinds iets na 12.00 uur zijn er weer vier sporen beschikbaar. Aangezien er dit weekend werkzaamheden gepland waren in een van de drie tunnelkokers, zou het treinverkeer sowieso maar op vier van de zes sporen rijden. “De werkzaamheden zijn stilgelegd, waardoor er in die tunnelkoker nu ook treinen kunnen rijden”, zegt Petit. 

De sporen in de koker waar het brandje ontstond, blijven nog afgesloten. De oorzaak van het brandje is nog niet bekend. Infrabel en de politie hebben een onderzoek gestart, en sluiten de piste van kwaad opzet niet uit, aldus nog Petit.

Het treinverkeer op de drukke noord-zuidverbinding werd een uur lang volledig onderbroken waardoor de vertragingen sterk oplopen. De gevolgvertragingen lopen op tot meer dan een uur en zullen nog de hele dag voelbaar zijn. “Om het treinverkeer weer in de plooi te krijgen en de vertragingen in te tomen, zullen we sommige trajecten beperken”, aldus nog Bart Crols van de NMBS.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.