Brand in appartementsgebouw zorgt voor rook in klaslokaal

De Artisjokstraat
Google Streetview De Artisjokstraat
De brandweer van Brussel moest dinsdagnamiddag tussenkomen voor een brand in een appartementsgebouw in Sint-Joost-ten-Node. Via een technische koker raakte er ook wat rook tot in een klaslokaal van een school op het SInt-Joostplein.

De brand brak uiit in een gebouw in de Artisjokstraat. Toen de brandweer aankwam was het vuur, dat ontstond op het gelijkvloers van het gebouw, al gedooofd met een draagbaar brandblusapparaat. Een bewoonster werd overgebracht naar het ziekenhuis omdat ze rook had ingeademd.

“Tijdens het verluchten van het gebouw werden onze brandweerlui aangesproken door de conciërge van een school op het Sint-Joostplein met de melding dat er rook in een klas aanwezig was”, zegt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. “Die was daar geraakt via een technische koker. Uit voorzorg werd aangeraden om de leerlingen pas terug toe te laten na een goede, natuurlijke, ventilatie van het lokaal.”

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.