Bouwmagnaat riskeert 15 maanden cel voor parentale ontvoering

Baert Marc
Een bouwmagnaat en zijn dochter riskeren 15 maanden cel voor parentale ontvoering. De verdediging vraagt de vrijspraak.

In 1997 leerde de dochter van de steenrijke ondernemer een Marokkaanse jongen kennen. Ondanks verwoede pogingen van vader J.S. kwam het tot een huwelijk en in 2006 kregen ze een dochter. De man bleef erbij dat de man geen goede partij was voor haar dochter en deed er alles aan om de twee uit elkaar te krijgen. Met succes, want de dochter vroeg de scheiding aan. Een bitse juridische strijd voor de burgerlijke rechter ontspon zich met als doel het hoederecht over het kind. Eind 2011 werd beslist dat de vader recht heeft op tweewekelijks contact met zijn dochter. Hierna vertrok de moeder met haar dochter naar Canada, waar ze zaakvoerster van een dochterbedrijf van het bedrijf van haar vader werd. 

“Ze wisten goed genoeg dat het voor mijn cliënt haast onmogelijk zou zijn om zijn kind nog te zien. Daarom is ze moedwillig vertrokken naar Canada”, aldus zijn advocate Saskia Kerkhofs. Ook het parket is dezelfde mening toegedaan en vorderde een zware celstraf. Onzin, aldus de verdediging. “Mijn cliënte is helemaal niet gevlucht. Ze is daar zaakvoerster van een miljoenenbedrijf. Bovendien is de vader van het kind helemaal geen engeltje en heeft hij een vol strafregister. Zijn dochter wil hem ook niet meer zien. Ik ben zeer benieuwd naar de beslissing van de rechter in dit dossier”, aldus Sven Mary, die de moeder van het kind verdedigde. Uitspraak op 28 maart.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.